Trodnevni koncertni maraton

- Dogovoren je i koncert trija Balkan Strings, renomirane svjetski poznate gitarske obitelji iz Beograda čiji članovi izvode vlastitu i originalnu instrumentalnu glazbu u kojoj se mogu prepoznati i osjetiti balkanski glazbeni utjecaji - bilo da je riječ o srpskim, bugarskim, rumunjskim, makedonskim, grčkim kao i moldavskim, romskim i orijentalnim zvucima koji se miješaju i isprepliću s elementima swinga i jazza.

Rovinjci i njihovi gosti imat će je prigodu čuti prvi u zemlji, pojasnili su organizatori i dodali da će uz Trio Balkan Strings na festivalu biti još puno afirmiranih glazbenih imena: među inima, svoje su nastupe već potvrdili Franko Krajcar i Indivia, Kristian Terzić Sekset, Black Proof, Običan svijet, Rubikon, Junkers 5, Čuvari svirala, Dogma, Alen Sforzina, Bebetto, Dechko, Bar Zu, Filip Motovunski, Sick Swing Orchestra te Jasmina Makota Quartet.

Od lokalnih skupina potvrđen je i nastup domaćeg komornog zbora Rubino, dok se još uvijek očekuje potvrda nastupa velikog broja klapa.

Organizator ovogodišnjeg 2. Rovinj Music Festivala je tvrtka Studio D. P., pokrovitelji Grad Rovinj, Turistička zajednica i Maistra, a svoju potporu najvećem festivalu neafirmiranih bendova dala je i Hrvatska glazbena unija. (N. O. RADIĆ - Glas Istre 24.11.2010.)

Srijeda, 07 Rujan 2011 22:54
Ispis