Rovinj u ritmu festivala

Predrag LjunaTi su sastavi i pojedinci donijeli rock, country, metal, blues, pop-rock, reaggae, ska, punk i grunge pjesme, a za ljubitelje hip-hopa i elektroničke glazbe u barovima Club, Zaya i Fenix nastupali su Medo i Fody iz Čakovca, Unification Theory iz Pule, Denigma iz Varaždina, DJ Ello iz Rovinja te DJ Magic iz Brtonigle.
 

Posebni programi, razne promocije i nastupi sudionika festivala događali su se i u barovima Al ponto, Bruno, Roxy te restoranima Calisona i Galeb. Zone festivala su i barovi Jimmy, Grota, Kristal, kavana hotela Adriatic te pizzerije Roma i Neptun. Zaista se tu našlo za svakog ponešto, a okosnica večeri u ponedjeljak bila je u šatoru postavljenom na rivi, gdje su nastupali sastavi Big Wave i Običan svijet iz Rovinja te Black Proof iz Pazina i Junkers 5 iz Pule.

Ljubitelji elektronske glazbe mogli su se rasplesati u klubu Shakakha uz Dechka iz Zagreba i Dos Dios iz Rovinja, a tu je u kutku za glazbenike održan i Jam Session All Stars.

Za vrijeme festivala, koji traje do 30. prosinca, u Multimedijalnom centru se na RMF sajmu mogu pogledati ponude različitih distributera glazbenih instrumenata, audio i stage opreme, nosača zvuka i ostalih djelatnosti. Ondje će se odvijati i stručna predavanja te besplatne glazbene radionice za građane i sudionike.

Diamond dustNa festival se u natjecateljskom dijelu prijavilo šezdesetak izvođača, za koje se može glasati kupnjom RMF kartice podrške, koja košta 50 kuna i kojom se ostvaruje niz popusta u barovima u kojima se odvijaju koncerti, ali i popusti u restoranima koji ga podupiru.

Osim glazbenika i grupa koji će se natjecati za titulu najboljeg, u revijalnom dijelu programa nastupa 26 izvođača, između ostalog Balkan Strings, Franko Krajcar i Indivija, Kristian Terzić Sekset, Black Proof, Običan svijet, Rubikon, Junkers 5, Čuvari svirala, Dogma, Alen Sforzina, Bebetto, Dechko, Bar Zu, Filip Motovunski, Sick Swing Orchestra te Jasmina Makota Quartet. (M. MEDIĆ - Glas Istre 28.12.2010.)

Srijeda, 07 Rujan 2011 23:07
Ispis