Jester's Play

jesters play 1Glazbenici

Mak Žujo - kantautor, vokal
Haris Karahodžić - gitara
Admir Husić Hus- bas gitara
Faris Jelovac- bubanj, perkusije

 

 

 

Biografija

Jester's Play (JP) je muzički sastav iz Mostara, okarakterisan kao indie rock band. Osnovan je 2010. godine od strane sadašnjeg gitariste Harisa Karahodžića i pjevača, kantautora grupe Maka Žuje. Vrlo brzo im se priključuju bubnjar Faris Jelovac i Admir Husić Hus na bas gitari. Od samog početka band želi snimiti album, što se i ostvaruje. Mak nudi svoj autorski rad i band počinje raditi na aranžmanima pjesama te nakon godinu dana ulaze u studio i snimaju svoj prvi album pod nazivom "Sapere Aude" (lat. usudi se znati).
Članovi benda:
- Mak Žujo- kantautor, vokal (01.01.1986)
- Haris Karahodžić- gitara (25.07.1990)
- Admir Husić Hus- bas gitara (08.01.1991)
- Faris Jelovac- bubanj, perkusije (20.07.1997)
Muzika koju stvara Jester's Play je fluidna sa posebnim, ali pomalo sjetnim zvukom što ih zajedno sa tematikom pjesama udaljava od prosječnosti i sivila koji vlada na sceni. Autentičnost, specifičan ambijent koji je drugačiji u svakoj pjesmi te emotivna izvedba pjevača su jedni od razloga zašto vrijedi poslušati album „Sapere Aude" koji će Vam sigurno zadržati pažnju i odvesti Vas u neki drugi svijet.
Album čini sedam pjesama na engleskom jeziku i specifičan logo dvorske lude koja predstavlja slobodu u nadi da proširi ljudima pogled na svijet u kojem živimo.
Šest pjesama koje su nalaze na prvijencu Jester's Play-a je napisao frontman banda Mak Žujo, a tekst za pjesmu Clown & Ballerina potpisuje Mili Tiro.
Kantautorske pjesme koje možete poslušati na albumu uglavnom govore o ljubavi ili "tipovima" ljubavi kao sto su platonska ljubav, neuzvraćena ljubav, ljubav prema prirodi. te vječnoj borbi za svoj put i sreću za kojima tragamo u ovom životu. Pjesma "It" je pjesma koja govori o pojmu energetskog vampirizma koji je sve vise zastupljen u društvu, odnosno vampirima koji opstaju kradući ideje, snove i kvalitetnu energiju.
„Sapere aude" je snimljen 2014. u Zagrebu u NLO studiju kod producenta Srđana Sekulovića-Skansija koji je okarakterisao JP kao Indie rock band. Uspješna saradnja rezultirala je modernim, svjetskim zvukom i pomalo vintage atmosferom kojom su bili prepoznatljivi njihovi uzori zapadne ''progressive'' rock scene s kraja 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.
Materijal banda je dostupan na svim društvenim mrežama, a album možete naručiti putem online store-ova. Cilj banda je sviranje na festivalima širom svijeta i specifčnim lokacijama i klubovima vezanim za njihov imidž, kao i snimanje novog albuma.

Audio

Nature's Son
Ispis PDF