Hot Club de Istra

Projekt mladih, većinom pazinskih, glazbenika iz klasične gimnazije pod imenom Hot Club de Istra nastao je kada je Aldo Foško za dan škole odlučio napraviti jedan, učenicima zanimljiv projekt, svirajući jazz standarde. Prvi javni nastup bio je upravo taj, a odmah zatim uslijedila je gaža za dane Julesa Vernea, na “motelu”.

Bend čine već spomenuti Aldo Foško na klarinetu i klaviru, Mateo Paulišić na gitari i basu, Martin Galant na gitari, Donat Gnjatović na harmonici, Dominik Ujčić na trubi i Marko Roce na bubnjevima. Prvi dio repertoara od dvadesetak pjesama čine jazz standardi, a drugi, nešto specifičniji, Manouche jazz po uzoru na Djanga Reinhardta. Od tuda i naziv banda “Hot Club de Istra”.

Probe benda nastavile su se i nakon koncerta, iako je to bilo teže s obzirom da je škola završila, a neki članovi nisu iz Pazina (Donat je iz Umaga, i Marko iz Sutivanca), ali s obzirom na početak škole, probe su sve učestalije, a program širi. Uskoro možemo očekivati koncert povodom proslave obljetnice Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, a možda i neki samostalni koncert.


Srijeda, 15 Prosinac 2010 03:09 Aleksandar Lukić
Ispis PDF