Vaanka Schkvare

VAANKA SCHKVARE LAMPARNA 2014Glazbenici

Tomislav Martinčić - gitara, vokal
Ivan Martinčić - gitara, vokal
Vedran Pizentić - bubanj
Sebastijan Česnik - bas
Nikola Baćac - gitara, usna harmonikaBiografija

Mi smo rock-blues petorka VAANKA SCHKVARE (čitaj Vanka škvare) iz Labina. Na lokalnom labinskom dijalektu „vanka škvare" označava pojam nečega što odstupa od uobičajenih normi ponašanja, razmišljanja, oblačenja.
Osnovani smo u siječnju 2011. kao trio (TOMISLAV, IVAN i VEDRAN).
Sredinom 2014. dolaze nam još dva člana tako da danas band čine:
TOMISLAV MARTINČIĆ - gitara/vokal; IVAN MARTINČIĆ - gitara/vokal, VEDRAN PIZENTIĆ – bubanj, SEBASTIJAN ČESNIK - bas i NIKOLA BAĆAC - gitara/usna harmonika.
U prvo vrijeme band započinje sa izvođenjem obrada klasičnih blues i rock pjesama, međutim vrlo brzo počinjemo sa stvaranjem i sviranjem vlastitih pjesama što je i do danas ostao glavni motiv okupljanja, sviranja i opstanka banda. Band danas raspolaže sa 20-tak vlastitih kompozicija.
Od značajnijih koncerata možemo izdvojiti nastup na 5. Croatian Blues Challengeu kao i samostalni koncert u labinskom rock caffeeu. Svirke uglavnom odrađujemo u Labinu i okolici sa pokojim izletom do Pule, Rijeke, ...
Nakon nastupa na 5. Croatian Blues Challengeu krajem 2013. godine snimili smo 5 pjesama i naslovili ih kao EP „Shout As One". EP je snimljen u studiju OSA Medie iz Labina, i objavljen u digitalnom formatu.
Recenzije EP-ja možete vidjeti na web stranicama terapija.net i soundguardian, a 12. broj ROLLING STONE-a (ničim izazvan) također je objavio kratku recenziju.

Audio

Give it to the poor

Shout as one

Your way
Ispis PDF