Garage in July

Foto Garage in July 1Glazbenici

Leo Fekete - bubanj
Igor Hanžek - bas
Marko Bagarić - gitara
Bojan Đurđević - vokal, gitara, usna harmonika

Biografija

Garage in July je visokooktanski Swamp 'n' Roll sastav nastao u jesen 2009. pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago Bluesa. U lipnju 2011. na bas gitaru dolazi Igor Hanžek i onda ozbiljnije počinjemo s radom. Želja nam je stvarati i prašiti rock 'n' roll dok god smo živi te i dalje prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte i spajati ga sa sirovošću i energijom prljavog garažnog rock 'n' rolla. Četvero nas je: Leo Fekete (bubanj), Igor Hanžek (bas gitara), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, ritam gitara, usna harmonika). Dosad smo objavili EP "Samo Ljubav i Rock 'n' Roll", "Live at "RIBA" za Slušaj Najglasnije! Zdenka Franjića te LP "7" za Dirty Mojo Records.
Početkom 2014. snimili smo single imena Svemirski igrači za naš drugi album. Snimali smo u studiju Depth u Požegi, a single je producirao File. Svemirske igrače predstavili smo u emisiji Maksi single Radio Osijeka 23. 1., a tom smo prilikom uživo odsvirali naših 6 pjesama i, zajedno sa singlom, stavili materijal na naš bandcamp i soundcloud.
U 2014. smo nastupali na HGF-u u Osijeku (pobijedili smo po odluci publike i bendova). Dosad najvažniji nastup u karijeri nam je bio na 7. Jelen Demo Festu u Banja Luci gdje smo izborili nastup u finalu, a naš je gitarist dobio nagradu za najboljeg gitarista festivala (od 457 prijavljenih bendova na festival je ušlo 25 bendova, a u finalu ih je nastupalo 13).
Nakon Jelen Demo Festa, ostvarili smo zapažene nastupe na Kaleidoskop Festivalu u Tuzli te na Kupres Play-u u Kupresu. Početkom 9. mjeseca planiramo ponovno ući u studio i početi sa snimanjem našeg drugog studijskog albuma.

Audio

Imam srce

Imaš li strasti

Velika duša


Ispis PDF