Uvod

Ovi uvjeti reguliraju prava i obveze svih izvođača koji se odluče prijaviti na natječaj za sudjelovanje na Rovinj Music Festivalu 2013. godine!

Rovinj Music Festival u sklopu festivala ima predviđen natjecateljski dio koji će se kao i prošlih godina održati na glavnom stage-u u udarnim terminima. Glavni je smisao festivala na prvom mjestu druženje, razmjena iskustva, dobra zabava i mogućnost stjecanja medijske pozornosti te naravno osvajanje vrijednih nagrada.

Molimo sve izvođače da se odazovu u što većem broju kako bismo opravdali visoka očekivanja festivala s obzirom na odlične rezultate u protekla četiri RMF-a.

Prijavljivanjem na natječaj smatra se da izvođači prihvaćaju dalje opisane uvjete natječaja i učešća na festivalu.

Trajanje natječaja

Natječaj traje od 28.10.2013. do 28.11.2013. godine.

Pravo učešća

Pravo učešća na natječaju imaju svi demo izvođači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Pod demo izvođačima podrazumijevaju se glazbeni sastavi i solo izvođači u pratnji glazbenog sastava, koji nemaju potpisan ugovor sa izdavačkom kućom i izdan album plasiran na nacionalnoj razini zemlje podrijetla.

Pravo učešća na natječaju imaju natjecatelji iz svih glazbenih žanrova i izričaja koji svoje skladbe sviraju uživo, bez matrice. Izuzeće je klasična glazba, turbofolk i folklorne plesne skupine.

Prijava na natječaj

Za potrebe prijave na natječaj, potrebno je pripremiti:
·    Tri demo snimke (autorske glazbe) u .MP3 formatu,
·    Popunjen obrazac „PrijavnicaIzvodjacaRMF2013.xls“ (link za preuzimanje se nalazi na dnu ovog dokumenta),
·    Jednu ili više fotografija izvođača u elektronskom formatu,
·    Biografiju izvođača u .DOC formatu.

Navedeni materijal potrebno je poslati na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , najkasnije do 28.11.2013. godine. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Rovinj Music Festival zadržava neograničeno pravo upotrebe svih podataka dostavljenih od strane učesnika za promotivne svrhe festivala.

Skladbe koje tekstovima vrijeđaju prava pojedinaca ili grupa neće biti razmatrane od strane žirija.

Upute za prijavu i način označavanja dokumenata te slanja prijavnice opisan je na obrascu prijavnice!

Način odabira izvođača

Izvođači, točnije 6 natjecatelja (izvođača-sastava-grupa) polufinalista, biti će odabrani između svih prijavljenih od strane stručnog odbora, na osnovu analize pristiglih prijava, a na temelju niže objavljenih pisanih kriterija od strane Organizatora.

Spisak odabranih izvođača polufinalista i raspored nastupa, te imena članova odbora  biti će objavljeni na službenoj internet stranici festivala 07.12.2013. godine.

Osnovni kriterij kojim će se stručni odbor voditi pri odabiru učesnika polufinalista festivalskog natjecanja je kvaliteta glazbe, originalnost i doprinos koji takav kreativni ili autorski rad može ostvariti u glazbenoj kulturi.
U slučaju da netko od odabranih polufinalista pravovremeno otkaže nastup, stručni žiri će izvršiti ponovno glasovanje, te time i novi odabir zamjenskog izvođača iz uskog kruga natjecatelja koji su u prvom glasovanju odabrani kao zamjenski polufinalisti.

Uvjeti natjecanja

RMF festivalsko natjecanje je natjecanje na kojem stručni žiri ocjenjuje glazbeni nastup izvođača i opći dojam i tako odlučuju o pobjednicima natjecanja!

Svi natjecatelji izvođači će se natjecati na istoj festivalskoj lokaciji raspoređeni u dvije polufinalne večeri sukladno tehničkim zahtjevima i glazbenom žanru. Nakon prebrojavanja glasova stručnog žirija odlučit će se o pobjedniku te o drugo i treće plasiranom kao i o sveukupnom poretku finalista. Stručno će povjerenstvo prebrojati sve glasove i sukladno rezultatima odrediti dobitnike nagrade.

Natjecanje će se događati 28 i 29.12,2013. g. nakon revijalnog nastupa predgrupe i koncerta „Headlinera“ u vremenu između 23:00 i 01:00 h.

Svaki izvođač će za polufinalne večeri na raspolaganju imati minimalno 25 i maksimalno 35 minuta vremena za glazbeni nastup.

Ocjenjivanje će se provoditi uz glasanje stručnog žirija u čijem će sastavu uz članove upravnog odbora festivala biti i predstavnici struke i medija.

I ove godine za pobjednike spremamo vrijedne nagrade

Svi sudionici polufinalnih večeri tj . svi izvođači natjecatelji koji nastupaju na RMF-u odabrani od strane stručnog žirija uz pomoć podataka slušanosti prijavljenih glazbenih uratka, dobit će priznanja  kao najboljih 6 Hrvatskih demo izvođača od mnoštva prijavljenih. Nagrade i priznanja će biti dodijeljena na svečanosti zatvaranja festivala.
Nagrada festivala ove godine dodjeljuje se Izvođaču sa najvećim brojem glasova i to u bruto novčanom iznosu od 5.000,00 kn. Nagrada će biti isplaćena izvođaču putem autorskog ugovora, koji se potpisuje na dodjelli nagrade.

Posebna prava i uvjeti za izvođače natjecatelje

Organizator će svakom pozvanom izvođaču omogućiti:
- Putne troškove za jedno vozilo u visini određenoj parametrima troškova po:
  Michelin web road ruti  http://www.viamichelin.com/web/Routes
- Festivalsku akreditaciju sa kojom je moguće prisustvovati svim nastupima festivala
- Bon za besplatni obrok (ručak ili večeru), 3 besplatna pića po članu sastava na dan nastupa
- Besplatni smještaj za dan nastupa u privatnom apartmanu,
- Koordinatora smještaja i nastupa,
- Poseban popust na bonove za topli obrok, piće i smještaj u slučaju da izvođač koji nije prošao u finale odluči ostati više dana na festivalu.

U slučaju da bilo koji takmičar ima manje od 18 godina, učešće na festivalu će mu biti omogućeno uz prisutnost roditelja, zakonskog staratelja ili uz ovjereno roditeljsko dopuštenje punoljetne osobe koja preuzima odgovornost za maloljetnu osobu. Osobe mlađe od 15 godina neće moći nastupiti na festivalu.

Svi izvođači pozvani na nastup će prilikom potvrde nastupa morati pripremiti popis opreme koju nose sa sobom i opreme koja im je potrebna - tzv. "Raider", o ćemu će biti naknadno obaviješteni od strane organizatora festivala i koordinatora.

Organizator zadržava prava izmjene svih uvjeta i pravila te programa festivala, a iste će ukoliko bude potrebno pravovremeno objaviti na službenim stranicama festivala.

Prijavnica Izvođača

Klikni za download prijavnice!
Ispis