Početak i završetak festivala

RMF počinje 27. prosinca ceremonijom otvaranja na glavnoj pozornici i traje do1. siječnja, odnosno nakon dočeka Nove godine. Ceremonija zatvaranja festivala održava se na glavnoj pozornici u subotu 31. prosinca.

Tko nastupa na festivalu

Na RMF-u će osim afirmiranih gostiju nastupiti i neafirmirani izvođači iz RH i okolnih zemalja koji se odazovu pozivu i pošalju svoju prijavu do 01. studenog te budu izabrani od strane selekcijskog odbora kojeg čine organizator i stručni žiri sastavljen od afirmiranih glazbenika grada Rovinja.

O natjecanju

Pobjednike će bez obzira na glazbeni izričaj/žanr odabrati stručni žiri festivala kojeg čine članovi upravnog odbora RMFestivala.
Druga i treća nagrada biti će dodijeljena drugoplasiranom i trećeplasiranom izvođaču/grupi prema ukupnom broju glasova bez obzira na glazbeni izričaj/žanr.
Svi sudionici polufinalnih večeri tj. svi izvođači koji nastupaju na RMF-u odabrani od strane stručnog žirija festivala uz pomoć podataka slušanosti prijavljenih glazbenih uratka, dobiti će priznanja kao najboljih 10 demo izvođača po odabiru žirija RMFestivala.

Nagrade će biti dodijeljene na finalnoj večeri festivala.

U kojem vremenu se festival događa

Svaki dan za vrijeme trajanja festivala u restoranskom šatoru na trgu M.Tita od 17.00 do 20.00 sati nastupati će lokalni bend. Ulaz je slobodan!

Revijalni nastupi afirmiranih bendova održavati će se na glavnoj pozornici na trgu M.Tita od 20.30 do 22.30 sati, osim 30.12. kada će se program odvijati u kazalištu Gandusio od 20.30 do 22.00 sata, a nakon toga od 22.00 sata na trgu M.Tita.

Natjecateljski program održavati će se od 22.30 do 01.00 sata na glavnoj pozornici na trgu M.Tita, osim 29.12. kada će se finalno natjecanje održati u 23.00 sata.

Revijalni nastupi neafirmiranih i lokalnih bendova održavati će se na glavnoj pozornici od 01.00 do kraja dozvoljenog radnog vremena prema važećoj odluci Grada.

Ispis