O Rovinj Music Festivalu 2011

RMFlogoFINALcrni250pxU Rovinju se između 27. i 31. prosinca 2011. održava Rovinj Music Festival, hrvatski festival kreativnog glazbenog stvaralaštva. To je jedinstvena prilika da mladi neafirmirani izvođači i glazbeni sastavi prezentiraju svoj rad široj javnosti i dobiju potrebnu medijsku pozornost.

Ove je godine organizacijski odbor doživio bitne promjene, novi upravni odbor čine predstavnici tri glazbena poduzeća s područja grada Rovinja: Apeiron d.o.o., Studio DP i Studio L.A., čime organizacija festivala dobiva novu snagu i pojačani entuzijazam u afirmiranju RMF-a kao jednog od najbitnijih glazbenih događaja u Hrvatskoj.

Osim medijske pozornosti, najuspješniji izvođači prema ocjeni publike i stručnog žirija imaju priliku osvojiti glavnu nagradu - besplatnu produkciju nosača zvuka i ugovor s izdavačkom kućom Apeiron.

Festival se po treći put organizira s intencijom sudjelovanja izvođača iz RH i okolnih zemalja te se očekuje popriličan odaziv izvođača i posjetitelja. Kako bismo festival učinili zanimljivijim, ideja je da se ove godine natjecateljski dio festivala prebaci na glavnu pozornicu.

RMF (Rovinj Music Festival) je Hrvatski festival kreativnog glazbenog stvaralaštva.

To je jedinstvena prilika da mladi neafirmirani izvođači i glazbeni sastavi prezentiraju svoj rad široj javnosti i dobiju potrebnu medijsku pozornost. Osim medijske pozornosti, najuspješniji izvođači prema ocjeni publike i stručnog žirija imaju priliku osvojiti glavnu nagradu – besplatnu profesionalnu produkciju nosača zvuka i potpisan ugovor s izdavačkom kućom Apeiron. Osim glavne nagrade, najbolja tri izvođača osvajaju i trofej RMF-a – nezavisnu nagradu publike za najbolju izvedbu!

Ove nam je godine namjera ugostiti još više glazbenika iz susjednih zemalja poput Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Na taj način festival dobiva i međunarodni značaj.

Također spremamo i bogat revijalni program u kojem će sudjelovati velike zvijezde glazbene scene.

Ispis