Treći RMF

U Rovinju se između 27. i 31. prosinca 2011. održala treća edicija Rovinj Music Festival-a, međunarodnog festivala kreativnog glazbenog stvaralaštva. Te godine je organizacijski odbor doživio bitne promjene, novi upravni odbor čine predstavnici tri glazbena poduzeća s područja grada Rovinja: Apeiron d.o.o., Studio DP i Studio L.A., čime organizacija festivala dobiva novu snagu i pojačani entuzijazam u afirmiranju RMF-a kao jednog od najbitnijih glazbenih događaja u Hrvatskoj.
Osim medijske pozornosti, najuspješniji izvođači prema ocjeni publike i stručnog žirija imaju priliku osvojiti glavnu nagradu - besplatnu produkciju nosača zvuka i ugovor s izdavačkom kućom Apeiron.
Festival se po treći put organizirao s intencijom sudjelovanja izvođača iz RH i okolnih zemalja. Program festivala je u cijelosti prebačen na glavnu pozornicu gdje natjecatelji nastupaju pred brojnom publikom nakon afirmiranih izvođača i da prezentiraju svoj rad široj javnosti i dobiju potrebnu medijsku pozornost. Osim medijske pozornosti, najuspješniji izvođači prema ocjeni publike i stručnog žirija imali su priliku osvojiti glavnu nagradu – besplatnu profesionalnu produkciju nosača zvuka i potpisan ugovor s izdavačkom kućom Apeiron, koju je osvojio zagrebački band DavidiaN.

Festval je ugostio bogat revijalni program u kojem su sudjelovati velike zvijezde glazbene scene (Goran Bare i Majke, TBF, Hladno pivo, Massimo Savić...).

Drugi RMF

Održan je u prosincu 2010. godine. Trodnevna manifestacija prvo se proširila na pet dana, gdje su prva tri dana bila rezervirana za službeni dio festivala kroz natjecanje 70-ak neafirmiranih autorskih izvođača na više od 20 lokacija u strogom centru Rovinja i revijalnom dijelu programa u glavnom šatoru na trgu te u kazalištu Gandusio. Također je u Multimedijalnom centru grada Rovinja organiziran i sajamski prostor s raznim izlagačima glazbene i rasvjetne opreme kao i svega vezanog uz glazbenu produkciju. Četvrti je dan bio rezerviran za umirovljenike i sve potrebite grada Rovinja koji su od organizatora dobili besplatni obrok, a zadnji se dan godine sa domaćim snagama urnebesno dočekala i Nova 2011. koja je još jedan dokaz uspješnosti festivala. Ukupno sa svim aktivnim sudionicima posjećenost svih 5 dana festivala opravdala je visoko očekivanih 8300 posjetitelja.


Prvi RMF

Održan je u prosincu 2009. godine. Trodnevna manifestacija je s vrlo oskudnim budžetom i na samo jednoj lokaciji uspjela ugostiti 19 neafirmiranih i afirmiranih glazbenih sastava i samostalnih izvođača iz Rovinja. S vrlo skromnim marketinškim proračunom i materijalima, manifestacija je uspjela privući tisuću posjetitelja. Osim toga, festival su popratili i određeni mediji što je stvorilo dobar početni temelj za organizaciju RMF-a 2010.g.
Ispis