Post-Coital Silence (Zagreb)

Foto Post-Coital Silence 2Glazbenici

Kristina Jagić - vokal
Marin Roglić - gitara
Mihovil Šubaša - bass
Dario Jakopović - bubnjevi

Biografija

Za ideju i formiranje benda su definitivno krivi Marin i Kristina. Njih dvoje su svirali zajedno i odvojeno u raznim bendovima proteklih desetak godina. Nakon zajedničkog izlaska iz tadašnjeg benda počeli su raditi na svojim stvarima i krenuli u potragu za ostatkom benda. Krajem 2011e, preko oglasa su došli do Daria, koji je bio u potrazi za novim bendom. Nakon par probi napravljen je kostur za 'Human reflection', prvu stvar koju je bend napravio. Ta pjesma je nekako obilježila stil oko kojeg su se svi našli i dala naznake za mogući smjer što se tiče samog smisla benda. Mihovil dolazi u bend početkom 2013-e kao zamjena za dotadašnjeg basista. Bend bazira svoj rad striktno na autorskim stvarma i neprestano se radi na novima. Ono što sviraju se može nazvati alternativnim pop rock metalom, iliti 'AlterPop-Metal'. Uz nezaobilaznu žestinu, ovaj bend uspijeva balansirati na tankoj granici koja dijeli underground glazbu od današnjeg mainstream pop zvuka. Takav je i glazbeni ukus benda. Bend se trenutno posvetio koncertnim promocijama, radu na novim stvarima , a trenutno je u zadnjoj fazi stvaranja svog prvog albuma. U planu je i snimanje spota.

Post-Coital Silence se doslovno po naški može prevesti kao "tišina poslije ..."....Taj trenutak prije nego dva tijela progovore može biti može biti nevjerojatan, može biti ogorčen, može biti sretan, tužan, opušten, razmažen, koban, zajedljiv, predinfarktno stanje, uživanje u nježnostima, cigareta i pivo... Opcija je onoliko koliko je i osjećaja u nas ljudi. Tako je i u glazbi. Opcija je nebrojeno mnogo. Sve je već izmišljeno, sve je već odsvirano, ide se u krajnje ekstreme i svaka supkultura koja je dominirala 90-ih danas ima 400 podvrsta.

Ideja je svirati ono što svi volimo, i to je ono oko čega smo se mi, kao bend našli. Naši korijeni obuhvaćaju široki spektar glazbe, pa je teško reći što točno sviramo, na koga podsjećamo stilski, teško je odrediti granice u svijetu muzike. Mi više volimo probijati granice na svoj način. Da se ne raspravljamo previše, najbolje da nas poslušate na majspejsfejsbukplejerreverbtube-u i bar na kratko izađete iz okvira svakodnevnice u tišini poslije...

Audio

Forgotten Song

Getaway The Labyrinth

Twisted Circle
Ispis PDF