Pokret Otpora (Pula)

Foto PokretOtpora 1Glazbenici

Wolfgang Ereš - bass
Igor Stanković - gitara i vokal    
Igor Perković - bubanjBiografija

Igor Perković Sigi (bubnjevi) osim u Pokretu otpora ,svira i u bendu Reanimacija (Pula), a Igor Stanković (gitara) i Wolfgang Ereš Wolgy (bas gitara) potječu iz benda Frontalni udar (Pula).
Bend Pokret otpora, osnovan je 15. rujna 2010. godine u Puli. Petnaest pjesama, koje su nastale tijekom 2010. godine, i bile predviđene za novi album Frontalnog udara, koji se u međuvremenu, zbog neaktivnosti većine članova raspao, uvježbavamo u spomenutom sastavu i krećemo snimati u mjesecu studenome u vlastitoj produkciji. Remix snimljenih materijala završen je u prosincu 2010. godine, a u veljači 2011. izdan je album prvijenac "Demoiluzija". Stavljen na slobodan download na vlastitu web stranicu www.pokretotpora.net . Autor glazbe i tekstova je Igor S. osim tekstova za dvije skladbe; "Ponižen i povrijeđen" te "Pulo", koje je napisao Matozan Marinko Mare (Frontalni Udar) i iste na albumu otpjevao.
Nakon toga sviramo na brdo dobrih manifestacija: Smeovo #3, Gitarijada Pula (osvojeno 3. mjesto), Vriskom protiv nasilja, Svi za Tustu, Anti-fa Mostar te u Ljubljani i Zagrebu, godinu završavamo koncertom na Danteovom trgu u Puli 30.12.2011. uz bendove Reanimacija i Fakofbolan. Tijekom 2011.-te objavljeno je i 10 spotova, napravljeni u vlastitoj režiji, a moguće ih je pogledati na You tube servisu ili službenim web strancama benda www.pokretotpora.net.
Tijekom 2012.-te odsviran je koncert u Uljaniku na humanitarnom koncertu „Svi za Tustu“ čiji je inicijator gitarist i pjevač Igor Stanković (Tusta je pjevač pulskog benda (Kud Idijoti ), odsvirani još i obljetnički koncert Problema u Uljaniku, Pogo never ends festival u Ljubljani, Bl-art festival u Banja Luci, te koncerti u Kopru i Zagrebu.
Sredinom jedanaestog mjeseca 2011. godine krećemo sa snimanjem novog materijala, novih 12 pjesama te "Pogled s prozora"(Frontalni Udar) snimanje završavamo u četvrtom mjesecu 2012. Miksanje albuma se uhvatio Džaja Dražen Đajić( Reanimacija) i završio ga krajem 2012.-te Album izlazi početkom 2013. pod imenom "Prespavana tragedija" albumu, opet objavljivanjem na vlastitoj web stranici www.pokretotpora.net.
Tokom 2013. Odsvirani samostalni koncerti u Buzetu, Pazinu i Puli. Trenutno rade na novim pjesmama za novi album.

Audio

Ona

Razum

Spasi me

Ispis PDF