OBIČAN SVIJET (ROVINJ)

Obican SvijetGlazbenici:


Sanjin Skopljak - vokal

Darko Zgrabljić - gitara

Edi Makon - klavijature

Danijel Košara - bas

Emanuel Fabris - bubnjevi

 

Vrijeme nastupa i lokacija:


Ponedjeljak, 27.12.2010., 21h, RMF glavna bina

 

Biografija:


Darko Zgrabljić i Sanjin Skopljak (pjevač iz Rovinja) u proljeće 2007 snimaju nekoliko pjesama na kompjuter, spoj Darkove glazbe i Sanjinovog glasa im se toliko dopao da odlučuju osnovati band. Na bubnjeve dolazi Moreno Mohorović, a kao basista Danijel Košara. Sa tom postavom band svira do kraja 2009 g. kada im se kao back vocal pridružuje Tea Božić.
U tom sastavu band početkom 2010g. potpisuje ugovor sa rovinjskom kućom Apeiron i ulazi u studio snimiti prvi album.
Ako me pitaš o ljubavi... Naziv albuma je Ako me pitaš o ljubavi... i na njemu je 12 pjesama. Produkciju potpisuje Denis Budim (producent izvođača: Franko Krajcar i Indivija, Marko Ramljak, God Name, Jadranka Stojaković, nominacija za Porin za jazz album Labyrinth...) Kao gostujući vokal na pjesmi Ljubav se pojavljuje Franko Krajcar.
Kako se sastav u početku želio maknuti od političkih i socijalnih tekstova, početak karakteriziraju pjesme ljubavne tematike, međutim politička besmislenost koju nam nameću vladajuće strukture ostavlja trag na svim novijim pjesmama benda. Tako da na albumu možemo osjetiti i promjenu sa ljubavne na socijalno-političku tematiku.
U 5-om mjesecu band iz privatnih razloga napuštaju bubnjar Moreno Mohorović i Tea Božić, a na bubnjeve dolazi Manuel Fabris i na klavijature Eduard Makon obojica poznati u Rovinju kao članovi grupe Vip. Time zaokružujemo sadašnji sastav sa kojim bend kreće na promociju prvoga albuma.

 

Video:


 

Galerija slika:


 

Više informacija:


www.obicansvijet.com

www.facebook.com/obicansvijet

www.myspace.com/obicansvijet

Ispis