Sve spremno za 1. rovinjski muzički festival

RMF2009 - Sa press konferencije

Od ponedjeljka do srijede u Rovinjskom MMC-u

PULA - Uz besplatan ulaz za sve tri večeri, u ponedjeljak u 19.45 u rovinjskom Multimedi­jalnom centru (bivše kino Beo­grad na rivi) počinje 1. Rovinj Music Festival, na kojemu će nastupiti 19 pretežito rovinj­skih, ali i pulskih te zagrebač­kih izvođača različitih glazbe­nih žanrova, od elektronike do rocka i jazza.
- Ovaj smo festival osnovali s ciljem da ujedini sve krea­tivne glazbene snage i da pri­donese njihovom kvalitetnom integriranju u kulturni život Ro­vinja, a i šire, naglasio je jučer u Puli organizator Zoran Božić, glazbenik i suvlasnik Studija D.P.

Festival sufinanciraju Grad Rovinj i rovinjska Turistička zajednica, a punu podršku ju­čer je izrazio glazbenik Bruno Krajcar u ime istarskog ogranka Hrvatske glazbene unije.

Prva je večer rezervira­na za izvođače elektronike, drum'n'bass i hip-hop, a uz glavno ime, zagrebačkog DJ-a Renea, nastupaju i motovunski PCP i pulski Why Not, te rovinj­ski MC Chivas, MC Luka, Tover-dose, Ivan Lukavečki, Taxi, Ani­male i Psilocybe.


Drugu večer, s početkom u 20 sati, nastupaju rovinjski bendovi Burek Resurrection, Običan svijet, The noRegrets, pulska dva benda Equinoxe i Radio Aktiv, te rovinjski cover bendovi Violent Revolution, Shock Treatment, Depresija Revival i Acoustic Circle. Po­sljednje festivalske večeri u sri­jedu u 21 sat također u MMC-u nastupa kvalitetan rovinjski jazz-fusion bend Combinate.

Ovo je odličan način za promociju autorskog rada, re­kao je jučer Darko Zgrabljić, osnivač rovinjske pop-rock gru­pe Običan svijet, a to mišljenje dijele i Mauricio Vidulin i Aleks Ravnić, mlađe kolege pulskog reggae/ska/punk benda Radio Aktiv. Afterparty je svake večeri u klubu Shakakha.

 

Z. ANGELESKI (Glas Istre, Četvrtak, 24.12.2009.)

Nedjelja, 17 Listopad 2010 18:22
Ispis