Jazz za kraj

RMF - CombinateUz autorsku jazz fusion glazbu, Combinate sviraju i zanimljive interpretacije jazz stan­darda. Bend od 2000. godine nastupa na brojnim jazz festivali­ma diljem Hrvatske i u inozemstvu, a njihov  nastup u MMC-u privu­kao je pažnju publike koja ih je nagradila iskrenim i spontanim aplauzima.

ROVINJ - Nakon elektronike, pa potom rocka, metala, pun­ka i ska glazbe koje je Rovinj Music Festival, festival kreativ­nog glazbenog stvaralaštva, promovirao prve dvije večeri u Multimedijalnom centru, treća, posljednja večer bila je rezer­virana za jazz.

Ozbiljnije note su također privukle brojnu pu­bliku, a svojim su ih nastupima oduševili članovi benda Combinate i Hot Club De Istra.  
U polusatnom nastupu mla­di su jazzeri Aldo Foško, Mateo Paulišić, Dominik Ujčić, Martin Galant, Donat Gnjatović i Mar­ko Roče, članovi Hot Club De Istra izredali jazz standarde, ali i razne gipsy jazz skladbe, te svoj nastup okončali tradicio­nalnom makedonskom sklad­bom "Jovano, Jovanke".
RMF - Hot Club De IstriaCombinate čine dva Rovinjca klavjjaturist Kristen Terzić i bub­njar Marko Matošević, te gitarist Ante Gelo i basist Zvjezdan Marjanović. Oni su se predstavili svojim autorskim radovima po­put "Istrian Blues" i "Perception". Riječ je o bendu koji je osnovan još 1997. godine pod imenom Jazz Combinate, koji 2000. go­dine mjenjaju ime kada im se pridružuje jedan od najpoznati­jih hrvatskih gitarista Ante Gelo. Uz autorsku jazz fusion glazbu sviraju i zanimljive interpretacije jazz standarda. Bend od 2000. godine nastupa na brojnim jazz festivalima diljem Hrvatske i u inozemstvu, a njihov nastup u MMC-u privukao je pažnju publi­ke koja ih je nagradila iskrenim i spontanim aplauzima.
Prvi Rovinj Music Festival kroz trodnevni je program pro­movirao kreativce iz Rovinja, ali i šire i dao prostora mladim bendovima, DJ-ima, hip-hope-rima i svima koji stvaraju au­torsku glazbu te je izvode na instrumentima ili ju kreiraju uz pomoć kompjutera.
Organizator događanja je rovinjski Studio D.P. a festival su sufinancirali Grad i Turistička zajednica Rovinja.

 

 

M. MEDIĆ (Glas Istre, Subota, 02.02.2010.)

Nedjelja, 17 Listopad 2010 18:22
Ispis