Drugi dan rezerviran za žešće tonove

obicansvijetUigrano i u dobroj atmosferi brojni mla­di pokazali su da vole muzicirati i stvarati, a publika sluša i voli nji­hovu muziku  

ROVINJ - Rock, metal, punk, ska i blues glazba kratak su sa­držaj druge večeri Rovinj Music Festivala, festivala kreativnog glazbenog stvaralaštva. U Multi­medijalnom centru preksinoć su se okupili brojni rovinjski bendo­vi koji su privukli i mnogobrojnu publiku.

Bila je to iznimna prilika uvidjeti kako mnogo mladih, ali i starijih sugrađana i Puležana u slobod­no vrijeme svira i muzicira. Umje­sto grupe Violent Revolution, koji nisu nastupili, na binu je stao naj­mlađi bend večeri - No Control. Članovi su učenici rovinjske OŠ Jurja Dobrile, a predstavili su se s nekoliko covera. Bend Shock Treatment, koji su kao drugi za­posjeli binu, nastao je 2006. go­dine. Svoju glazbenu karijeru za­počeli su s metal obradama, no ubrzo kreiraju i vlastite skladbe.

 

RMF - Burek RessurectionUigrano, spontano i u dobroj atmosferi brojni mladi pokazali su kako vole muzicirati i stvarati, a publika sluša i voli njihovu mu­ziku. Autorske su se stvari pjevu­šile i među publikom, a aplauzi i ovacije bili su redovno na reper­toaru. Nastupili su i članovi grupe De­presija Revival - blues, rock bend koji je osnovan još 1987. godine, a pred nekoliko su se godina po­novno okupili i nastavili svoj glaz­beni put. Nakon njih publici su se predstavili Acoustic Circle, bend osnovan proteklog ljeta. Riječ je o duetu - vokal i gitara, koji skida rock, hard rock te metal sklad­be. Burek Resurrection, koji se u šali sinoć predstavio kao najgori bend u Istri, također je novoo­snovan bend koji gaji svoj vlastiti hard core i punk-rock stil.

Običan Svijet je oduševio pu­bliku svojim autorskim skladba­ma. Bend je osnovan prije dvije godine i svira isključivo autorsku glazbu, a snimili su i svoj prvi demo album. The noRegrets mladi je pop-punk bend koji se okupio 2006. godine, a iza njih su već i nastupi na međunarod­nim festivalima. Equinoxe, gosti iz Pule, sebe svrstavaju u old sc­hool heavy metal žanr, a uglav­nom nastupaju upravo u Puli.

Radio Aktiv posljednji su stali na binu. Pulsko-rovinjski šesteročlani bend započeo je sa svirkom pred nekoliko mjeseci, a kroz re­ggae, ska i punk glazbu izraža­vaju svoje socijalno angažirane poruke. Drugi je dan festivala potpu­no opravdao pokretanje ovakve manifestacije koja s pravom želi promovirati mlade kreativne stvaraoce koji imaju što pokazati.

 

M. MEDIĆ (Glas Istre, Četvrtak, 31.12.2009.)

Nedjelja, 17 Listopad 2010 18:22
Ispis