CKD (RIJEKA)

CKD

Glazbenici:


Nikola  Kovačić - vokal, gitara

Ivan Lučin - gitara

Pero Jelušić - bas

Denis Šerer - bubanj

 

 

 

Vrijeme i lokacija nastupa:


Utorak, 28.12.10., 18:30h, Caffe bar Champion

 

Biografija:


Ckd je nastao je negdje u ljeto 2007 kad su Pero, Nikola Lučin, srednjoškolske kolege,  upoznali bubnjara Šekija te uvidjeli priliku za stvaranje benda. Njihovi su ukusi, što se glazbe tiče, bili poprilično različiti, no svirajući zajedno ubrzo su shvatili da će od svega nakraju nastati onaj pravi, nabrijani rock. U početku su obrađivali poznate punk, rock i metal izvedbe no s vremenom su počeli raditi samo autorske stvari najviše inspirirani bendovima poput Majke, Partibrejkers, AC/DC te ostalim poznatim punk rock izvođačima. Dosta su svirali tokom 3 godine, najviše po lokalnim festivalima i bircevima a zadnja svirka bila je na Minivalu gdje su ih opisali ovim riječima :

“Odlično usviran garažni rock, ulična poetika, ispravan stav, sve ono što bend treba da bi uspio. Kao i njihovi prethodnici pokazali su zavidan kvalitet autorskog i aranžerskog rada i uvjerili nas da je pred CKD-om svijetla budućnost...” www.minival.com

Nakon par lošijih pokušaja snimanja uspijeli su srediti snimanje u pravom studiju te snimili 5 autorskih pjesama u kvalitetnijoj produkciji. Još uvijek su mlad bend, no svakako dovoljno uvježban te su voljni svirat na svim svirkama koje im se omoguće radi promoviranja vlastitog autorskog rada.

 

Audio:


Bolje da ostanem doma

Ostat ću zauvijek mlad

Ispis