Bad Mashrooms (Sesvete)

Foto Bad Mushrooms 1Glazbenici

Hrvoje Bačanek - vokal    
Bernard Pavar - gitara    
Jan Tomašević - klavijature    
Goran Odžaklieski - bubnjevi    
Petar Martinjak - bas gitaraBiografija

Ideja za band nastala je u veljači 2008. godine kada su se spojili životni putevi Bere(gitara) i Goleta (bubnjevi). Želja nam je bila da sviramo pjesme bandova koji su nam uzori kao što su Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep i ostali 70's hard rock bandovi ali i da radimo na vlastitim autorskims kladbama.
Nakon niza audicija i proba kroz koje je prošlo preko 20 glazbenika, prva prava postava oformljena je u studenome 2008. godine kada se Beri i Goletu priključuju Bač (vokal) i Iggy (bas). Tek tada stvari kreću u željenom smjeru. U ožujku 2009. bandu se priključuje orguljaš Jan i postava je u potpunosti kompletirana. Iz tog razdoblja datira i ime Bad Mushrooms. Prvi koncert održan je u zagrebačkom Rock Klubu Time 15.05.2009.godine.
Od tada pa do danas band je odsvirao više od 100 koncerata počitavoj Hrvatskoj i šire.
Pozornicu su dijelili sa nekim od najvećih hrvatskih i inozemnih rock bandova kao što su Atomsko Sklonište, Psihomodo Pop, OpćaOpasnost, Hard Time, Picksiebner, Zadrugam Lord Bishop I sl.
U kolovozu 2012. Nakon 3,5 prekrasne godine band napušta basista Iggy. Na njegovo mjesto dolazi mladi basista Gido.
U travnju 2013. godine Bad Mushrooms band pobijedio je nanatjecanju Hrvatskih demo bandova u organizaciji Muzika.hr portala i rock kluba Hard Place. Pobjedom na natjecanju band je osvojio turneju po Engleskoj sa Lord Bishop Rocks te stekao nova poznanstva I glazbena iskustva u zemlji svojih glazbenih idola.
U srpjnu ove godine izdali su EP „Put do vrha“ na kojemu se nalazi šest autorskih pjesama, a za pjesme “Put do vrha” i “Borba” snimljeni su i spotovi.
Band trenutno radi na pripremi za treći spot, na materijalima za novi album, dogovara koncerte i traži izdavača.

Audio

Borba


Put Do Vrha

Trokut


Utorak, 10 Prosinac 2013 18:07 administrator
Ispis PDF